Zaterdagmiddag 11 maart DEC beperkt bereikbaar

Beperkte toegankelijkheid Jeugddorp zaterdagmiddag 11 maart 2023

Op zaterdag 11 maart 2023 is het loopevenement “Riwal Hoogwerkers Halve Marathon” in de omgeving van de DEC. Het betreft een 5km, een 10km en halve marathon loop. De 5 en 10km passeren het fietspad langs het Jeugddorp tussen Wantijdijk en de Middelweg tussen 12.50u en 13.50u. De Halve Marathon passeert de Middelweg tussen de Wantijdijk langs het Vlij en het fietspad langs het Jeugddorp tussen 13.05u en 14.30u.

Deze wegen worden op bepaalde momenten volledig afgesloten, zodra er grotere groepen lopers passeren. Dit gebeurt ongeveer tussen 12.50u en 14.30 uur. Zie het kaartje.

Aanwijzingen verkeersregelaars – veiligheid

Langs het parcours staan opgeleide en duidelijk herkenbare verkeersregelaars. Zij beoordelen of de route vrijgegeven kan worden voor het verkeer. Ook vragen zij aan weggebruikers voorzichtig te rijden wanneer ze lopers passeren. Het is van het grootste belang voor de veiligheid van lopers en van andere weggebruikers dat de aanwijzingen van de verkeersregelaars worden opgevolgd. Afsluitingen worden tot een minimum beperkt en wegen worden ontsloten tussentijds als dat mogelijk is.