Velddag 2022 op camping Polderland, ’s Gravendeel

Verslag 2022 op camping Polderland, ’s Gravendeel

Vrijdagmiddag 2 september 2022 startte de opbouw van het velddagstation PI4D/P op camping Polderland in ’s Gravendeel.

Acht personen zetten de schouders eronder en tegen etenstijd stonden er 4 masten met daarin het grootste deel van de draadantennes. Het welverdiende diner vrijdagavond bestond uit een overheerlijke stamppot zuurkool met zoete aardappel en rookworst.

Daarna was er weer energie om in de hitte de grote “shack” tent op te zetten. Heet was wel een goede samenvatting van het weer, het hele velddagweekend.

Zaterdagochtend werden 3 werkplekken geïnstalleerd, inclusief N1MM logger software in een lokaal netwerkje. De antennes werden waar nodig op frequentie gezet en de laatste inkopen voor het eten werden gedaan.

Om 15u lokale tijd ging de zaak van start met verbindingen maken en loggen. Bezoeker Heather PD3GVQ beet meteen de spits af met een dikke 30 verbindingen en ook Dennis PD0GTO was als bezoeker goed voor 16 verbindingen. Traditiegetrouw aten we met z’n allen tegelijk en was PI4D/P tijdens een heerlijke BBQ geheel uit de lucht. Ernst PA1EJO en Vincent PA0TVM bemanden daarna de eerste helft van de nacht de sets. Wilma PE0WH overbrugde een donker uurtje en Wim PA1L zag achter de set het ochtendgloren. Uiteindelijk maakte Ralph PH0RAL de laatste verbindingen terwijl op het veld al diverse antennes tegen de vlakte gingen.

Het afbreken en opruimen in de hitte was een stevige klus maar ruim 2 uur na de contest reed de laatste auto met aanhanger de camping al weer af. Hoe kwamen die velddag contesters van PI4D/P toch aan dat lekkere eten in dit weekend? Dat was dankzij Ilona NL11283 die overigens ook de QSL-kaarten voor PI4D/P verstuurt.

Fieldday 2022 PI4D/P