Velddag – Fieldday Region 1

De Dordtse Elektronica club doet vaak mee met de velddag (fieldday) onder de call PI4D/P.
De meest recente velddag was in september 2020 op Camping Polderland in ’s Gravendeel.

Het doel was om 4 complete werkplekken op te stellen met zo veel mogelijk monoband antennes. Vrijdag 4 september 15 uur werd met 8 mensen gestart met het neerzetten van een 20kVA aggregaat en het bouwen en inrichten van tenten en masten met antennes. Zaterdag 5 september werden de tranceivers, linears en logstations neergezet en aangesloten. 

Het gerealiseerde antennepark:
– 160 m dipool oost-west
– 80 m dipool noord-zuid
– 40m dipool noord-zuid (ruim 100 meter ten oosten van de 80m antenne)
– 2 el Fritzel beam 10/15/20 m op statief
– 15m inverted vee

Vermoedelijk was het de eerste keer deze eeuw dat PI4D/P op 160m te horen was. Zo vaak hang je een full size 160m dipool niet op. Met 10 operators werden 480 verbindingen gemaakt, natuurlijk met onze traditiegetrouwe volledige onderbreking ten behoeve van de gezamenlijke avondmaaltijd. We hadden geluk dat het droog was zodat we buiten konden genieten van de barbecue.

In ons log valt op dat vooral de Duitsers goed vertegenwoordigd waren op de banden. Zoals gebruikelijk tijdens het eerste weekend van september hoorden we ook stations die we niet hebben gewerkt, omdat zij druk waren met de All Asia contest.

Bijzondere verbindingen:
80m: Angola
40m: W-Maleisië
20m: Bonaire

Natuurlijk ging afbreken en opruimen snellen dan bouwen. Ook hier waren we weer blij met droog weer. Zondag 6 september rond 17 uur was alles ingepakt en reed het grootste deel van de DEC karavaan de camping af. Veel gehoord was de kreet: volgend jaar weer hier!