Cursus Radio Zendamateur

Cursus Radio Zendamateur (N+F) – is gestart 22 oktober 2019 –

Inschrijving en informatie: stuur email naar cursus @ pi4dec.nl  (overtypen zonder spaties)

Gegevens voor het komende seizoen 2019 / 2020:

  • Startdatum cursus:  22 oktober 2019 en vervolgens op dinsdagavonden: 20:00 uur, einde ca 22:30 uur.
  • Einddatum: 6 maart 2020 in Nieuwegein
  • Zeezeilers: Deze ‘ SSB ‘ cursus is ook bijzonder geschikt voor zeezeilers en ‘ vertrekkers ‘.
  • Kosten: voor leden van de Dordtse Elektronica Club is de cursus gratis
    Voor niet-leden: 50 euro, en dit is inclusief een jaar lidmaatschap.

De succesvolle cursus op de Dordtse Elektronicaclub leidt op voor het radio zendamateur examen licentie F (Full licence) en N (Novice). Deze cursus duurt ruim 4 maanden en wordt gegeven in het clubgebouw van de DEC in Dordrecht en richt zich op het voorjaarsexamens van begin maart in Nieuwegein. Cursusleider is Arie Kleingeld PA3A.

De cursus duurt dus kort en is intensief door het vele huiswerk (één avond per twee weken en de laatste maand 1 avond per week). Ook voor de radioamateur met N-licentie die wil upgraden naar F-licentie is de cursus bijzonder geschikt. Het cursus materiaal komt van internet (de Digitale Leeromgeving Radio Zendamateur – DLZA). Het DLZA lesmateriaal is recent gemoderniseerd en gemaakt voor zelfstudie en dat is dan ook wat de deelnemers doen. De cursusavonden spitsen zich toe op het oplossen van problemen met de stof als die niet begrepen wordt en met samenvattingen van onderwerpen om het studeren makkelijker te maken.

De cursus is ook praktisch. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van echte meetapparatuur, zenders en antennes.

Het tempo dat ontwikkeld wordt om alle stof  te behandelen is hoog. Maar beter een kortere periode focussen dan na een lange periode vergeten zijn waar het begin ook alweer over ging. De cursusleider legt tijdens de 5 studiemaanden continu de relatie tussen alle onderwerpen. De maand voor het examen wordt volledig besteed aan examentraining.