Cursus Radio Zendamateur

Cursus Radio Zendamateur (N+F) – start weer medio oktober 2019

De succesvolle cursus op de Dordtse Elektronicaclub leidt op voor het radio zendamateur examen licentie F (Full licence) en N (Novice). Deze cursus duurt ruim 4 maanden en wordt gegeven in het clubgebouw van de DEC in Dordrecht en richt zich op het voorjaarsexamen van begin maart  in Nieuwegein. Cursusleider is Arie Kleingeld PA3A.

De cursus duurt dus kort en is intensief door het vele huiswerk (één avond per twee weken en de laatste maand 1 avond per week). Ook voor de radioamateur met N-licentie die wil upgraden naar F-licentie is de cursus bijzonder geschikt. Het cursus materiaal komt van internet (de Digitale Leerweg Radio Zendamateur – DLZA). Het DLZA lesmateriaal is recent gemoderniseerd en gemaakt voor zelfstudie en dat is dan ook wat de deelnemers doen. De cursusavonden spitsen zich toe op het oplossen van problemen met de stof als die niet begrepen wordt en met samenvattingen van onderwerpen om het studeren makkelijker te maken.

De cursus is ook praktisch. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van echte meetapparatuur, zenders en antennes.

Het tempo dat ontwikkeld wordt om alle stof  te behandelen is hoog. Maar beter een kortere periode focussen dan na een lange periode vergeten zijn waar het begin ook alweer over ging. De cursusleider legt tijdens de 4 studiemaanden continu de relatie tussen alle onderwerpen. De maand voor het examen wordt volledig besteed aan examentraining.

 

Gegevens voor het komende seizoen 2019/2020:

  • Inschrijving voor deze cursus opent na de zomervakantie 2019. Voor informatie: neem contact op met Arie PA3A (pa3a at arrl dot net)
  • Startdatum cursus: naar verwachting medio oktober 2019 op dinsdagavonden: 20:00 uur, einde ca 22:30 uur.
  • Kosten: voor leden van de Dordtse Elektronica Club is de cursus gratis
    Een lidmaatschap kost 45 euro per jaar en daarmee is de cursusdeelname meteen betaald.