2021 SSB Velddag PI4D/P

De meeste deelnemers aan de velddag 2020 voelden zich zo welkom op Camping Polderland in ’s Gravendeel, dat vorig jaar direct bij vertrek het besluit al duidelijk was: in 2021 zitten we hier weer!

Dus begonnen we op vrijdagmiddag 3 september met ontzettend veel goede zin aan de opbouw voor de velddag editie 2021. Het grootste deel van de monoband draadantennes stond voor etenstijd op zijn plek. Vanwege een onverwacht defect aan een beam reden Dennis PD0GTO en François PA1JFR na het eten nog naar het clubhuis om een Fritzel HF beam op te halen. Die is bij invallende duisternis nog in elkaar gezet.

 

 

Zaterdagochtend begon mistig en het duurde tot na de (overheerlijke) lunch tot de zon ging schijnen. We richtten de 4 werkplekken in met transceivers, linears en laptops voor het loggen, zetten nog een kooktent op en knutselden wat met antennetuners.

Na de lunch dachten we om 14u eens flink van start te gaan, maar dat was een vergissing. We moeste nog een uurtje wachten. Toen we dan ‘eindelijk’ van start konden zijn we 23 uur in de lucht geweest. 7 operators hebben samen 569 verbindingen gemaakt op 6 banden.

De grootste uitdaging bleek te zijn een 15 meter draadantenne werkend te krijgen. Daar zijn we pas op zondag mee in de lucht gekomen, nadat Ernst PA1EJO besloot er een 17m antenne aan op te offeren. Kwestie van knippen en meten.

Bijzonderheden over de gemaakte verbindingen:
Op 160m: 57 stations
Om 80m : 289 stations
Op 40m : 171 stations
Op 20m : 43 stations
Op 15m : 5 stations
Op 10m : 4 stations

Het weer heeft uitermate fantastisch meegewerkt, we konden alle maaltijden lekker buiten eten en alle spullen zijn kurkdroog weer mee naar huis gegaan.

We zijn van plan volgend jaar weer mee te doen – iedereen mag zomaar even langs komen om te kijken. Dus als het je leuk lijkt: reserveer vast wat tijd in het eerste weekend van september 2022.