Cursus Radio Zendamateur

cursus radio zendamateur

Ieder jaar in oktober start de Dordtse Elektronica Club DEC een cursus die opleidt voor het radio zendamateur examen licentie F (full licence) en N (Novice). Deze cursus wordt gegeven in het clubgebouw van de DEC in Dordrecht. Cursusleider is Arie Kleingeld PA3A.

De cursus duurt ruim 4 maanden (één avond per twee weken). Het cursus materiaal komt van internet (de Digitale Leerweg Radio Zendamateur – DLZA). Het DLZA lesmateriaal is gemaakt voor zelfstudie en dat is dan ook wat de deelnemers doen. De cursus avonden spitsen zich toe op het oplossen van problemen met de stof als die niet begrepen wordt en met samenvattingen van onderwerpen om het studeren  makkelijker te maken.

De cursus is ook praktisch. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van echte meetapparatuur, zenders en antennes.

Het tempo dat ontwikkeld wordt om alle stof  te behandelen is hoog. Maar beter een kortere periode focussen dan na een lange periode vergeten zijn waar het begin ook alweer over ging. De cursusleider legt tijdens de 4 studiemaanden continu de relatie tussen alle onderwerpen. De maand voor het examen wordt besteed aan examentraining. Bijeenkomsten zijn dan wekelijks.

 

Belangrijke gegevens voor het seizoen 2016/2017:

 • Startdatum: 25 oktober 2016
 • Cursus op dinsdagavonden, eens in de 2 weken, einddatum: 28 februari 2017. Totaal dus 4 maanden.
 • Starttijd alle avonden: 20:00 uur, eindtijd ca. 22:30 uur.
 • Maximaal aantal cursisten: 15
 • Kosten: 45 euro
  U bent dan tevens 1 jaar lid van de Dordtse Elektronica Club.
  Voor clubleden is de cursus gratis.
 • Examendatum: 1 maart 2017
 • De huidige cursus is vol. Aanmelding voor het volgend seizoen 2017/2018 kan bij Arie Kleingeld PA3A. Startdatum: oktober 2017.