Cursus Radio Zendamateur

Ieder jaar in oktober start de Dordtse Elektronica Club DEC een cursus die opleidt voor het radio zendamateur examen licentie F (Full licence) en N (Novice). Deze cursus wordt gegeven in het clubgebouw van de DEC in Dordrecht. Cursusleider is Arie Kleingeld PA3A.

De cursus duurt ruim 4 maanden (één avond per twee weken en de laatste maand 1 avond per week). Het cursus materiaal komt van internet (de Digitale Leerweg Radio Zendamateur – DLZA). Het DLZA lesmateriaal is recent gemoderniseerd en gemaakt voor zelfstudie en dat is dan ook wat de deelnemers doen. De cursus avonden spitsen zich toe op het oplossen van problemen met de stof als die niet begrepen wordt en met samenvattingen van onderwerpen om het studeren makkelijker te maken.

De cursus is ook praktisch. Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van echte meetapparatuur, zenders en antennes.

Het tempo dat ontwikkeld wordt om alle stof  te behandelen is hoog. Maar beter een kortere periode focussen dan na een lange periode vergeten zijn waar het begin ook alweer over ging. De cursusleider legt tijdens de 4 studiemaanden continu de relatie tussen alle onderwerpen. De maand voor het examen wordt besteed aan examentraining. Bijeenkomsten zijn dan wekelijks.

 

Belangrijke gegevens voor het seizoen 2017/2018:

 • Startdatum: medio oktober 2017
 • Cursus op dinsdagavonden, eens in de 2 weken, einddatum: eind februari 2018. Totaal dus 4 maanden.
 • Starttijd alle avonden: 20:00 uur, eindtijd ca. 22:30 uur.
 • Maximaal aantal cursisten: 15
 • Kosten: 45 euro
  U bent dan tevens 1 jaar lid van de Dordtse Elektronica Club.
  Voor clubleden is de cursus gratis.
 • Examendatum: maart 2018
 • Aanmelding voor het volgend seizoen 2017/2018 kan bij Arie Kleingeld PA3A.